Papa dag

Vandaag was het weer papa-dag. Het is in het begin altijd een beetje aftasten bij de andere ‘lotgenoten’ hoe deze dag zich uitvouwt. Hoe zijn zei uit hun bed gekomen en wat hun gemoedstoestand.

Afijn. Na wat aftasten bleken de andere ‘lotgenoten’ zich in een opperbeste stemming te begeven. En aangezien ik geen zin had in een standaard papa-dag waren de zinnen al snel gezet op een ochtendje MonkeyTown. Voor wie dat niet kent? Dat is een gigantisch grote indoor-speeltuin. Ideeal geschikt om de andere ‘lotgenoten’ moe te maken zodat papa een rustige middag zou hebben. Althans zo dacht ik 😅.

Afijn, eerst maar is MonkeyTown overleven. Eenmaal daar aangekomen bleek het een schot in de roos te zijn. De andere vermaakte zich uitstekend!

Na het spelen was het tijd voor wat eten. Aangezien het spelen meer lonkte dan het eten viel dat eten niet heeel erg mee. Al snel hadden de andere er schoon genoeg van en moest er weer snel gespeeld worden. Dit maal niet in de vorige speelplek maar in de ballenbak!

De ballenbak bleek een zo nodig nog betere hit dan de vorige speelplek! In de ballenbak hebben we ons uiteindelijk nog zeker een uur weten te vermaken

Uiteindelijk zijn we allemaal zwaar vermoeid naar huis gegaan. Eenmaal thuis waren twee van drie in slaap gevallen.

Dus die voorzichtig naar binnen gebracht. Ik zag mijn plan op een rustige middag steeds dichterbij komen!

Na de kids te hebben binnen gezet. Bleek de oudste ook een rustige middag wel te zien zitten. Hij nestelde namelijk al snel met een filmpje op de bank. Papa kwam daar al snel bij hangen uiteraard.

Helaas..Na een halfuurtje te hebben gehangen werd ons dochtertje wakker en zette het op een krijzen zo van “HONGERRRRRRRR!! PAPAAAAA!”. Ik haaste me naar de keuken maakte een flesje klaar en gaf dochter-lief een flesje. Terwijl zei haar flesje leeg dronk werd ons jongste zoontje wakker .. of nou ja wakker..

Goed..Nadat ons dochtertje haar flesje leeg had snel ons zoontje een flesje gegeven. Ondertussen dacht ik: “Goed, plan 1 is niet gelukt. Niet erg eventjes spelen en dan willen ze gerust in bed slapen”.

Dus eventjes met de kids gespeeld. Door de drukke ochtend waren ze al snel moe. Gelukt dacht ik! De twee kleintjes in bed gelegd en snel naar beneden gegaan om verder te hangen op de bank met de oudste..

Nou…Niet..Helemaal..

Namelijk de twee kleintjes vonden het wel erg gezellig dat ze met z’n tweeën

NEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE! daar ging mijn plan op een rustige middag. De twee doerakjes hadden helemaal geen zin om te slapen en vermaakte zich zelf fantastisch natuurlijk.

De twee kinderen maar weer naar beneden gedragen. Aan de blijdschap van ons dochtertje te zien was dat een goed idee

Eenmaal met alle kids beneden moest er natuurlijk gespeeld worden. Het punt met een tweeling van 10maanden is dat je nooit je aandacht op 1 kind kan blijven richten. Je moet altijd bedacht zijn op die andere die er stilletjes van door kruipt op zoek naar de katten brokjes.

Dus na 10x onze dochter of zoon bij de katten brokken vandaan te halen en na verschillende malen als klimtoestel gebruikt te zijn. En op het nippertje weten te voorkomen dat onze dochter een strafblad krijgt door ons zoontje z’n ogen uit te steken of op z’n hoofd te gaan staan was ik blij dat vrouw-lief terug was van haar werk 😁.

Vermoeid heb ik dan ook op de stoel laten zakken met ons dochtertje in me armen die niet aan me zijden was weg te slaan

Al met al was het zeker wel een leuke dag. Alleen ging die helaas niet helemaal zoals papa van ter voren had uitgedacht!

— Jeroen