foto's

Ik houd van het maken van foto’s. Zelf vind ik dat foto’s vaak meer zeggen dan 1000 woorden. Ze spreken voor zich, geven vaak een gevoel en soms zelfs een emotie met zich mee.

De foto’s die ik maak komen tegenwoordig allemaal van mijn Samsung Galaxy S22. Ondanks dat dit gewoon ‘een telefoon is’ vind ik dat het uitstekende foto’s maakt voor wat ik er mee wil doen. Ik snap dat een digitaal spiegelreflex zoals een Canon EOS veel betere foto’s maakt en mijn telefoon daar nog geen eens bij in de buurt kan komen.

Desondanks heb ik voor de foto’s die ik maak niet zo’n dure en grote camera nodig. In tegendeel met mijn telefoon kom ik goed uit de voeten. En het grote voordeel is nog eens dat ik hem altijd en snel bij me heb. Zie ik een leuke moment dan maak ik daar snel een foto van! Gelukkig gaat dat met de techniek van tegenwoordig ook wat makkelijker dan vroeger ;–). Geen gedoe meer met ontwikkelen en weg brengen van het foto rolletje en pas dagen of weken later een keer je foto’s kunnen bekijken. Nee, dan ben ik maar wat blij met de techniek van tegenwoordig dat je direct na het maken van de foto deze kan bekijken.

Op mijn blog zal je naast wat langere posts over wat wij doen vaak ook gewoon alleen een foto voorbij zien komen. Ik kan dan snel eventjes het gevoel van het moment delen zoals de eerste foto van onze tweeling na de geboorte:

De foto, door mij zelf toen gemaakt, laat je echt even kijken en het nieuwe leven bewonderen. maar ook de volgende foto die al eerder op mijn blog staat is prachtig om te zien. De blijdschap en vrolijkheid spat er echt vanaf en laat jezelf ook gelijk stralen!

Ik kijk zelf graag foto’s terug. Vaak gewoon omdat ik het leuk vind om er door heen te bladeren. Soms ook omdat ik juist het gevoel van dat ene moment nog wil terug krijgen. Of nog eventjes die herinnering wilt her beleven :–).

— Jeroen